Mosaic tiles

Set Ascending Direction
Page
per page

Recently Viewed

 1. 26% OFF
 2. 26% OFF
  Spaanse wandtegel - Tilorex Daan - Licht Beige - 6,5x20 cm
  Regular Price €94.55 Special Price €69.99
 3. 26% OFF
  Spaanse wandtegel - Tilorex Daan - Zwart - 6,5x20 cm
  Regular Price €94.55 Special Price €69.99

Badkamertegels mozaïek

Mozaïek tegels voor de badkamer brengen op een originele manier contrast in de ruimte. Ze roepen vooral in de badkamer een gevoel op van luxe en spa-achtige sfeer. Mozaïek is een kunstvorm die al duizenden jaren wordt gebruikt en zijn oorsprong vindt in de tijd van de Grieken en Romeinen. Destijds werd het voornamelijk gebruikt als decoratie in luxe villa's. Tegenwoordig worden mozaïektegels nog steeds beschouwd als stijlvol en geven ze een exclusieve uitstraling aan de ruimte. Glasmozaïek met een sprankelend effect en natuursteenmozaïek zijn momenteel het meest populair. Deze opvallende accenten kunnen gecombineerd worden met andere badkamertegels.

Mozaïektegels beïnvloeden de ruimte

Het gebruik van mozaïektegels in de ruimte heeft een transformatief effect, zelfs met slechts een accent. Of u nu kiest voor een horizontale of verticale rij tegels, het creëert een echte blikvanger in de badkamer of het toilet. Natuurlijk kunnen mozaïektegels ook worden gebruikt om een hele muur te betegelen. In Turkse stoombaden zijn muren zelfs volledig bedekt met mozaïeksteentjes. Hoe dan ook, het is een originele manier om contrast in de ruimte te brengen. Als u op zoek bent naar opvallende tegels, maar geen fan bent van mozaïek, zijn mooie decortegels, zoals de Portugese tegels, een goede optie. Het kan soms lastig zijn om te beoordelen of een specifieke badkamertegel goed past in uw eigen badkamer. Daarom bieden wij de mogelijkheid om tegelsamples te bestellen. Voor de aankoop van mozaïektegels kunt u zich laten inspireren door de sfeervolle tegelopstellingen in onze showroom in Etten-Leur. Hier kunt u een afspraak maken voor persoonlijk advies. U kunt ook ons volledige assortiment tegels online ontdekken. Bij Vixx Tegels vindt u alles wat u nodig heeft voor uw droombadkamer.

Tegels voor iedere ruimte

Naast de keuze tussen vloertegels en wandtegels is het ook van belang om te weten in welke ruimte de tegels geplaatst worden, zo wordt vaak onderscheid gemaakt tussen badkamertegels, keukentegels en toilettegels. Over het algemeen zit er niet veel verschil tussen deze tegels maar is de functie van de tegel van badkamer tegels, keuken tegels en toilet tegels van belang. Badkamertegels zijn meestal zacht van kleur voor de rustgevende uitstraling, goed bestand tegen vocht en spatwater en hebben een groot en egaal oppervlak zodat schoonmaken gemakkelijker is waardoor hygiëne gewaarborgd blijft. Keukentegels op de vloer hebben naast uitstraling vaak ook de functie om het parket of andere vloertegels beschermen tegen bijvoorbeeld vetspetters en andere vlekken. De keukentegels aan de wand dienen veelal voor decoratie welke ook gemakkelijk schoongemaakt dienen te worden. Tot slot hebben toilettegels, ook wel wc tegels genoemd, vaak een nette uitstraling waarbij ook het schoonmaakgemak, vanwege hygiëne, hoog in het vaandel staat.

Variërende tegelstijlen

Duurzaamheid is tegenwoordig minstens zo belangrijk als uiterlijk. Onze tegels zijn dan ook gemaakt van hoogwaardig materiaal, zodat u jarenlang kunt genieten van uw kwaliteitstegels. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over krassen of vervaging. Daarnaast zijn de tegels eenvoudig schoon te maken. Wilt u uitleg over tegels en onderhoud? Informeer bij aanschaf goed naar hoe de tegels het beste onderhouden kunnen worden. Zo weet u zeker dat er geen onnodige beschadigingen ontstaan en gaan uw tegels zo lang mogelijk mee.

Variërende tegelstijlen

Bij Vixx Tegels hebben wij een aantal soorten tegels, dan zijn keramische, hexagon, visgraat, Portugese, mozaïek en gerectificeerde tegels. Keramische tegels zijn tegels gemaakt van keramiek wat bestaat uit voornamelijk klei en zand en zijn deze tegels geglazuurd om ze te beschermen tegen vuil en om glans te geven. Deze keramische tegels zijn onder te verdelen in gerectificeerde tegels en on-gerectificeerde tegels. Het verschil is dat de gerectificeerde tegels recht gezaagde kanten en scherpe hoeken hebben in tegenstelling tot on-gerectificeerde tegels. Hexagon tegels ofwel honingraattegels hebben hun naam aan de vorm te danken vanwege de zeshoekige tegel. De vorm zorgt daarnaast ook voor een unieke uitstraling waarbij enorm veel variaties mogelijk zijn. De visgraattegel is rechthoekige tegel welke vaak in een visgraatpatroon of parallel wordt geplaatst waardoor het ruimtelijk oogt. Portugese tegels zijn vaak een handgemaakte tegels met ingewikkelde patronen en ontwerpen en worden vaak gekozen vanwege de decoratieve uitstraling. Mozaïek tegels zijn kleine tegels met bijzondere vormen wat zorgt voor een unieke uitstraling.

Pallet aan tegelkleuren

Het assortiment van Vixx Tegels bestaat ook uit vele verschillende kleuren. Omdat er te veel kleuren zijn om op te noemen nodigen wij u graag uit om onze showroom in Etten-Leur te bezoeken om te bekijken welke kleur u het mooist vindt. Om u alvast een beetje te helpen hebben we de populairste tegelkleuren van dit moment op rijtje gezet, dit zijn: zwarte, betonlook, vintage, beige, witte, groene, gouden, grijze en terracotta tegels.

Welk tegelformaat

Ook het juiste formaat tegel is van groot belang voor de gewenste uitstraling en het optimale gebruiksgemak. Tegels zijn er in allerlei vormen en maten, denk hierbij aan vierkante, rechthoekige, zeshoekige etc. Omdat ook hierin de keuze enorm is willen wij u graag adviseren over de beste keuze zodat u met een goed gevoel uw nieuwe tegels uit kunt kiezen.

Opzoek naar passend advies voor de beste tegels?

Zoals gezegd helpen wij u graag op alle mogelijke manieren. Heeft u informatie nodig van een tegelspecialist, wilt u zich oriënteren of heeft u een specifieke vraag? Neem gerust contact met ons op of bezoek onze showroom!