Bathroom tiles

Set Ascending Direction
Page
per page

Recently Viewed

 1. 26% OFF
 2. 26% OFF
  Spaanse wandtegel - Tilorex Daan - Licht Beige - 6,5x20 cm
  Regular Price €94.55 Special Price €69.99
 3. 26% OFF
  Spaanse wandtegel - Tilorex Daan - Zwart - 6,5x20 cm
  Regular Price €94.55 Special Price €69.99

Badkamer tegels van Vixx

Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe badkamer ben je bij Vixx Tegels aan het goede adres. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in zowel sanitair artikelen als tegels. Een nieuwe badkamer brengt veel keuzes met zich mee, denk bijvoorbeeld aan de juiste indeling, badkamermeubelen, kleurencombinaties en het formaat en vorm tegels. Door enorme variatie in aanbod, kwaliteit en prijs kan dit voor lastige beslissingen zorgen. Daarnaast gaan badkamers gemiddeld zo’n twintig jaar mee en daarom is het belangrijk hierin de juiste keuzes te maken en daar helpen onze specialisten van Vixx Tegels u graag bij!

Badkamer vloertegels en badkamer wandtegels: wat is het verschil?

Het voornaamste verschil tussen vloertegels en wandtegels is al uit de namen af te leiden, de vloertegels zijn uiteraard bestemd voor op de vloer- en wandtegels vaan aan de wand. Het verschil zit in het bakproces van de tegels. Vloertegels worden langer gebakken waardoor ze harder zijn en daardoor beter bestand tegen slijtage en schade. Daarom is het wel mogelijk om vloertegels als wandtegel te gebruiken maar is het niet mogelijk om wandtegels op de vloer te plaatsen.

Het juiste formaat badkamertegels

Voor iedere ruimte is het belang van tegels anders, zo ook voor de badkamer. Over het algemeen zijn badkamers zowel op de vloer als aan de wand(en) bedekt met tegels. Zoals gezegd zijn de keuzes enorm, zo ook voor het formaat van badkamertegels. Deze kunnen variëren van kleine mozaïek tegeltjes tot grote marmeren tegels. Om u een beeld te geven van de meest gebruikte formaten tegels van tegenwoordig zijn dit vrijwel alle vierkante formaten en de 30x60 tegels.

Welke kleur tegel kies ik?

Waar het vroeger gebruikelijk was om de complete badkamer van witte eenvoudige tegels te voorzien worden donkere tegels met unieke vormen steeds populairder. Over het algemeen worden er wel zachte kleuren in de badkamer gebruikt omdat ik uiterst geschikt is voor het rustgevende gevoel wat veel mensen fijn vinden in de badkamer.

Passend advies

Heeft u vragen, hulp of informatie nodig of wilt u graag oriënteren? Dan kunt u online of fysiek bij Vixx Tegels terecht voor passend advies van een van onze tegelspecialisten!